EPIK ASARLAR ASOSIDA O‘QUVCHILARDA KREATIV TAFAKKURNI RIVOJLANTIRUVCHI INTERAKTIV METODLAR TIZIMI - TURANOVA SAYYORA ABDUMALIK QIZI, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annatatsiya:  Ushbu  maqolada  boshlang‘ich  sinf  o‘quvchilarini  kreativ tafakkurini  rivojlantiruvchi  interaktiv  metodlar  pedagogik  va  metodik  jihatdan yoritilgan.  Tadqiqotda  epik  asarlarning  turlari,  ularning  o‘quvchilarning  kreativ tafakkurini  rivojlantirish  ko‘nikmalarini  shakllantirish  tahlil  qilinadi.  Shuningdek, maqoladabunday  asarlarni  o‘qitish  jarayonida  samarali  metodlar  va  yondashuvlar asoslab  berilib,  o‘quvchilarda  kreativ  fikrlash,  tahlil  qilish  va  xulosa  chiqarish ko‘nikmalarini rivojlantirish imkoniyatlari ko‘rsatib o‘tiladi.