DAVLAT FUQAROLIK XIZMATIDA MASOFAVIY VA GIBRID MEHNATNI HUQUQIY TARTIBGA SOLISHNI TAKOMILLASHTIRISH - JO‘RAYEVA SHAXNOZA RUSTAMOVNA, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqolada raqamli texnologiyalar rivojlangan davrda davlat fuqarolik  xizmatchilari  faoliyatini  masofaviy  va  gibrid  shakllarda  tashkil  etishning huquqiy asoslari tahlil qilinadi. Oʻzbekiston Respublikasi Mehnat kodeksi 1  va “Davlat fuqarolik  xizmati  toʻgʻrisida”gi  Qonun 2   doirasidagi  huquqiy  boʻshliqlar,  xususan, kiberxavfsizlik, xodimlarning “aloqada boʻlmaslik huquqi” hamda ish vaqtini raqamli KPI orqali baholash muammolari atroflicha koʻrib chiqilgan.