O’ZBEKISTON TARIXINI O’RGANISHDA O’LKASHUNOSLIK DARSLARINING AHAMIYATI - Eshonqulova Guljahon Shodmonovna, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada O‘zbekiston tarixini o‘rganishda o‘lkashunoslik darslarining o‘rni va ahamiyati keng yoritilgan. Unda o‘lkashunoslik fanining tarixiy jarayonlarni chuqur o‘rganish, yosh avlodda vatanparvarlik, tarixga hurmat va milliy o‘zligini  anglash  tuyg‘ularini  shakllantirishdagi  roli  ilmiy  asoslangan  holda  tahlil qilingan. Muallif O‘zbekiston hududlarining tarixiy, madaniy va tabiiy xususiyatlarini o‘rganishda  mahalliy  materiallar  asosidagi  o‘lkashunoslik  darslari  metodikasining ustunliklari  va  istiqbollari  haqida  fikr  yuritadi,  hamda  ushbu  darslarda  zamonaviy texnologiya va interaktiv yondashuvlar qo‘llanilayotganini ta’kidlab o‘tadi. Maqolada O‘zbekiston  tarixi  fanini  o‘qitishda  o‘lkashunoslikning  didaktik  va  tarbiyaviy imkoniyatlari misollar asosida ko‘rsatib berilgan.