RAQAMLI TA'LIM MUHITIDA TARIX FANINI O'QITISH:SUN'IY INTILEKTNING O'RNI VA ISTIQBOLLARI - Xusenova Shahlo Yo'ldoshovna, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  raqamli  ta’lim  muhiti  va  sun’iy  intellekt imkoniyatlari tarix fanini o‘qitish jarayonida qanday yangi ufqlar ochib berayotgani haqida fikrlar ilgari suriladi. Maqolada sun’iy intellekt texnologiyalari yordamida tarix darslarini  interaktiv  va  innovatsion  tarzda  tashkil  qilish,  o‘quvchilar  bilimini chuqurlashtirish, mustaqil izlanish va tanqidiy fikrlash ko‘nikmalarini rivojlantirish, individual  ta’lim  yondashuvlarini  joriy  etish,  shuningdek,  tarixiy  faktlarni  raqamli resurslar yordamida o‘zlashtirish samaradorligi yoritiladi. Sun’iy intellekt yordamida ta’limda yuzaga kelayotgan yangi imkoniyatlar va istiqbollar, tarix fanining zamonaviy o‘qitilishi  uchun  zarur  shart-sharoitlar  hamda  metodik  yangiliklar  atroflicha muhokama qilinadi.