FAOL O'QUVCHI — FAOL FUQARO: MAKTAB LOYIHALARI ORQALI BOLALARDA VOLUNTARYIZM (KO'NGILLILIK) VA MEHR-OQIBAT TUYG'USINI SHAKLLANTIRISH - Tursunova Shirinxon Rahimovna, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  maktab  o‘quvchilarida  voluntaryizm (ko‘ngillilik)  va  mehr-oqibat  tuyg‘usining  shakllanish  jarayoni  hamda  bu  yo‘lda maktab  loyihalarining  o‘rni  keng  yoritiladi.  Maqolada  yosh  avlod  tarbiyasida  faol o‘quvchi sifatida ularni jamiyat hayotiga jalb qilish mexanizmlari va ularda ijtimoiy faollik,  ixtiyoriylik,  hamjihatlik  va  rahmdillik  tuyg‘ularini  rivojlantirish  uchun samarali usullar, shuningdek, maktabda amalga oshirilayotgan turli ko‘ngilli loyiha va tadbirlarning ahamiyati ochib beriladi.