BOSHLANG‘ICH SINF DARSLIKLARINING TUZILISHI VA DIDAKTIK IMKONIYATLARI - Alimova Jumagul, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  boshlang‘ich  sinf  darsliklarining  zamonaviy tuzilishi,  ularning  didaktik  imkoniyatlari  hamda  ta’lim  jarayonidagi  o‘rni  tahlil qilingan.  Shuningdek,  darsliklarning  kompetensiyaviy  yondashuv  asosida  ishlab chiqilishi, o‘quvchilarning mustaqil fikrlashi, mantiqiy tafakkuri, ijodkorligi va amaliy ko‘nikmalarini  rivojlantirishdagi  ahamiyati  yoritilgan.  Darsliklarni takomillashtirishning asosiy yo‘nalishlari sifatida raqamli ta’lim resurslari, interaktiv topshiriqlar  va  multimediya  vositalaridan  foydalanishning  didaktik  afzalliklari asoslab berilgan.