KUTUBXONADA INNOVATSION LOYIHALAR VA ULARNING SAMARADORLIGI - Esergapova Adibaxon Eshpulat qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  kutubxonalarda  amalga  oshirilayotgan innovatsion  loyihalarning  mazmuni,  ularning  axborot-kutubxona  xizmatlarini takomillashtirishdagi  o‘rni  hamda  foydalanuvchilarga  ko‘rsatilayotgan  xizmatlar sifatini  oshirishdagi  ahamiyati  tahlil  qilingan.  Raqamli  texnologiyalar,  elektron kutubxonalar,  mobil  ilovalar,  sun’iy  intellekt  asosidagi  xizmatlar  va  zamonaviy boshqaruv usullarining joriy etilishi kutubxona faoliyatining samaradorligini sezilarli darajada oshirishi yoritilgan. Shuningdek, innovatsion loyihalarni amalga oshirishda uchraydigan muammolar hamda ularni bartaraf etish yo‘llari bo‘yicha ilmiy xulosalar berilgan.