ЭПИЛЕПСИЯДА ЮРАК-ҚОН ТОМИР АСОРАТЛАРИ: УЧРАШ ЧАСТОТАСИ, ПАТОФИЗИОЛОГИК МЕХАНИЗМЛАРИ ВА ХУРУЖГА ҚАРШИ ДОРИЛАРИНИНГ РОЛИ - Ш.Б. Робиддинов; Р.Б. Азизова; Ч.А.Абдуллаева (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Аннотация  Эпилепсия нафақат марказий нерв тизими, балки юрак-қон томир тизими ҳолати билан ҳам боғлиқ комплекс клиник муаммодир. Популяцион ва клиник тадқиқотларда  эпилепсияли  беморларда  ишемик,  аритмик  ва  миокардиал асоратлар хавфи юқорилиги қайд этилган, бироқ ушбу боғлиқликнинг сабабий механизмлари ва индивидуал хавф омиллари тўлиқ аниқланмаган.