GEOMETRIK JIHATDAN MUSTAHKAM 3D SUV BELGILASH - Xudayberganov Temur Rustamovich; Kadirova Surayyo Baxodir qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya.  Geometrik  jihatdan  mustahkam  3D  suv  belgilash  CAD/CAM, o‘yin sanoati va additiv ishlab chiqarish sohalarida raqamli grafik aktivlarni himoya qilishning amaliy mexanizmi hisoblanadi. Ushbu tezisda 3D suv belgilarini aniq tahdid taxminlari  asosida  baholash  va  loyihalashtirish  uchun  xavfsizlikka  yo'naltirilgan yondashuv  taqdim  etiladi.  Natijaviy  protokol  ham  mustahkamlik  egri  chiziqlarini (hujum  kuchiga  nisbatan  TPR/BER),  ham  xavfsizlik  egri  chiziqlarini  (masalan, kuzatilgan aktivlar soniga nisbatan kalitni tiklash ustunligi) hisobga oladi. Yondashuv spektral-geometrik  invariant  suv  belgilash  misolida  namoyish  etiladi,  bunda  qayta tiklash paytidagi eigen-bazis siljishi va kalitni qayta ishlatishdagi oqish xavfi asosiy zaiflik manbalari sifatida ko'rsatiladi.