PEDAGOGIK LOYIHALASH ASOSIDA TALABALARDA AXBOROT- KONSTRUKTIV KOMPETENSIYANI SHAKLLANTIRISH - Olamova Mamura Umarovna (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Mazkur  maqolada  pedagogik  loyihalash  asosida  talabalarda  axborot-konstruktiv kompetensiyani shakllantirishning nazariy va amaliy jihatlari yoritilgan. Tadqiqotda zamonaviy pedagogik texnologiyalar, interfaol metodlar hamda L. Dee Finkning “Maqsadli ta’lim loyihasi taksonomiyasi” asosida ishlab chiqilgan metodik yondashuvlarning  samaradorligi  tahlil  qilingan.  Shuningdek,  talabalarni  mustaqil fikrlash,  axborotni  tahlil  qilish,  konstruktiv  faoliyatni  tashkil  etish  va  raqamli kompetensiyalarini  rivojlantirishda  pedagogik  loyihalashning  ahamiyati  asoslab berilgan.  Tadqiqot  natijalari  tajriba-sinov  guruhlarida  axborot-konstruktiv kompetensiya darajasi sezilarli oshganligini ko‘rsatdi.