БИОЛОГИЯ ДАРСЛАРИДА МУАММОЛИ ТАЪЛИМ ТЕХНОЛОГИЯЛАРИНИ ҚЎЛЛАШ - Хаитбоева Мохира Жамолладин кизи (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Аннотация.  Мазкур  мақолада  биология  дарсларида  муаммоли  таълим технологияларини  қўллашнинг  назарий  асослари,  унинг  ўқувчилар  билиш фаоллигини  ривожлантиришдаги  аҳамияти  ҳамда  таълим  самарадорлигини оширишдаги ўрни ёритилган. Шунингдек, муаммоли вазиятларни ташкил этиш усуллари ва уларнинг биология дарсларида қўлланилиш имкониятлари таҳлил қилинган.