БИОЛОГИЯ ТАЪЛИМИДА КРЕАТИВ ФИКРЛАШНИ РИВОЖЛАНТИРИШ МЕТОДИКАСИ - Хаитбоева Мохира Жамолладин кизи (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Аннотация. Ушбу мақолада биология таълими жараёнида ўқувчиларнинг креатив  фикрлаш  қобилиятини  ривожлантиришнинг  педагогик  асослари  ва самарали  методлари  таҳлил  қилинган.  Креатив  фикрлашни  шакллантиришда интерактив  технологиялар,  муаммоли  таълим,  лойиҳа  методи,  тадқиқотчилик фаолияти  ҳамда  рақамли  таълим  ресурсларининг  аҳамияти  ёритилган. Шунингдек, биология дарсларида креатив фикрлашни ривожлантиришга хизмат қилувчи амалий тавсиялар ишлаб чиқилган.