SUN'IY INTELLEKT ASOSIDA INGLIZ TILINI O'QITISH METODIKASINI TAKOMILLASHTIRISH - Mengturayeva Feruza Abdig'afforovna (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Аnnоtаtsiyа:  Mazkur maqolada sun'iy intellekt texnologiyalaridan foydalangan holda  ingliz  tilini  o'qitish  metodikasini  takomillashtirish  masalalari  tahlil  qilingan. Ta'lim jarayonida ChatGPT, Grammarly, Duolingo Max, Google Gemini va boshqa sun'iy  intellekt  platformalarining  imkoniyatlari  o'rganilib,  ularning  talabalarning  til kompetensiyalarini  rivojlantirishdagi  o'rni  yoritilgan. Shuningdek, individual ta'lim, adaptiv  o'qitish  va  avtomatlashtirilgan  baholash  tizimlarining  afzalliklari  hamda mavjud  muammolari  tahlil  qilinib,  ularni  bartaraf  etish  bo'yicha  ilmiy-amaliy tavsiyalar ishlab chiqilgan.