YOSHLARNING O‘ZBEK ADABIYOTIGA QIZIQISHINI OSHIRISH BO‘YICHA USLUBIY TAVSIYALAR ISHLAB CHIQISH METODIKASI - Sayfutdinova Zuxra Ilxom qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  yosh  avlodning  o‘zbek  adabiyotiga  bo‘lgan qiziqishini oshirish, ularning estetik didini shakllantirish va milliy qadriyatlar ruhida tarbiyalashga xizmat qiluvchi uslubiy tavsiyalar ishlab chiqish metodikasi yoritilgan. Unda  zamonaviy  pedagogik  yondashuvlar,  axborot  texnologiyalaridan  foydalanish imkoniyatlari,  interaktiv  metodlar,  hamda  adabiy-badiiy  tadbirlar  orqali  yoshlarni adabiyotga jalb qilish yo‘llari asoslab berilgan. Maqolada amaliyotga yo‘naltirilgan yondashuvlar asosida o‘zbek adabiyotining yoshlar hayotidagi o‘rnini mustahkamlash borasidagi ilg‘or g‘oyalar ilgari suriladi.