GLOBAL MUAMMOLAR VA ULARNING MA’NAVIY HAYOTGA TA’SIRI - Turdiyev Javoxir Xoltoʻra oʻgʻli, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada zamonaviy dunyoda insoniyat duch kelayotgan global muammolar — ekologik, axloqiy, ijtimoiy, siyosiy va texnologik inqirozlarning inson  ma’naviy  hayotiga  ko‘rsatgan  ta’siri  tahlil  qilinadi.  Maqolada  globallashuv jarayonining ijobiy va salbiy tomonlari, ma’naviyatning zaiflashish sabablari hamda ma’naviy  immunitetni  mustahkamlash  yo‘llari  yoritilgan.  Muallif  inson  ma’naviy dunyosi  global  muammolarning  ildizi  va  ularni  hal  etish  kaliti  ekanligini  asoslab beradi.