MAKTABGACHA TA’LIMDA MUSIQA RAHBARINING BOLALAR TARBIYASIDAGI O‘RNI - Muxtorova Gulbahor Usmonjon qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada maktabgacha ta’lim tizimida musiqa rahbarining pedagogik  faoliyati,  bolalar  estetik  didini  shakllantirish,  ma’naviy-axloqiy  tarbiya berishdagi roli ilmiy jihatdan yoritilgan. Musiqa mashg‘ulotlarining bolalarning hissiy dunyosiga,  tafakkuriga  va  ijtimoiy  xulqiga  ta’siri  tahlil  qilingan.  Shuningdek, zamonaviy  ta’limda  musiqa  rahbarining  innovatsion  metodlardan  foydalanish, ijodkorlikni rivojlantirish va musiqiy muhitni yaratishdagi o‘rni tahliliy asosda ko‘rib chiqilgan.