ONA TILIM – DILIM GAVHARI: MILLIY OʻZLIK VA MAʼNAVIY YUKSALISH OMILI - Usmanova Saodat Abduraxmanovna., (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqola ona tilining millat hayotidagi oʻrni, uning madaniy merosni saqlash, milliy oʻzlikni shakllantirish, tafakkurni rivojlantirish va maʼnaviy yuksalishdagi ahamiyatini har tomonlama tahlil qiladi. Maqolada oʻzbek tilining boy tarixi,  uning  yozuvchilari  va  shoirlarining  til  haqidagi  fikrlari,  tilning  madaniy-lingvistik  xususiyatlari  va  uni  asrab-avaylash  masalalari  yoritiladi.  Shuningdek,  til siyosatining dolzarbligi, globallashuv sharoitida tilni saqlash strategiyalari va kelajak avlodlarga til merosini yetkazish yoʻllari muhokama qilinadi.