KON METALLARUG TEXNOGEN XOMASHYOLARDAN TITAN AJRATIB OLISH TEXNOLOGIYASINI TADBIQ QILISH - Eshonqulov Uchqun Xudaynazar o’g’li,; Rasulov Murodjon Qahramon o’g’li, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada kon metallarug texnogen xomashyolardan titan ajratib olish potensiali, metall ishlab chiqarishdagi asosiy jarayonlar, formalash, yuzaki ishlov berish va pardozlash, titan xususiyatlarini oshirishda qotishmaning roli, titan ishlab chiqarish sanoatda qo’llanilishi, titan ishlab chiqarish tomonidan xizmat ko'rsatadigan muhim tarmoqlar haqida tushunchalar berib o’tilgan.