MILLIY MUSIQA CHOLG‘ULARIMIZNING HAYOTDAGI O‘RNI - Zahiriddinova Nigina, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada musiqaning inson hayotidagi o‘rni, uning ruhiyat va  ma’naviyatga  ijobiy  ta’siri  hamda  milliy  cholg‘ularning  madaniy  va  tarbiyaviy ahamiyati yoritilgan. Musiqa inson qalbini yuksaltiruvchi, estetik did va vatanparvarlik tuyg‘usini shakllantiruvchi  san’at turi sifatida baholanadi. Dutor, rubob, nay, doira, nog‘ora,  chang  kabi  milliy  cholg‘ular  xalqimizning  tarixiy  xotirasi  va  ma’naviy merosini aks ettiruvchi bebaho boylik sifatida talqin etiladi.