ZAMONAVIY NEMIS TILIDA JINS BELGILI FRAZEOLOGIK BIRLIKLARNING LINGVOMADANIY VA PRAGMATIK XUSUSIYATLARI - Xolmatova Diyora Murodillo qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Kirish XXI  asr  tilshunosligining  muhim  yo‘nalishlaridan  biri  bu  —  gender lingvistikadir.  Ushbu  yo‘nalish  tilda  erkak  va  ayolning  ijtimoiy,  madaniy  hamda kommunikativ  rollarini  aks  ettirish  mexanizmlarini  o‘rganadi.  Mariia  Lozytska tomonidan  yozilgan  “Linguacultural  and  Pragmatic  Aspects  of  Gender  Marked Phraseological Units in Modern German Language” nomli doktorlik dissertatsiyasi ana  shu  muammolarning  chuqur  tahliliga  bag‘ishlangan  bo‘lib,  zamonaviy  nemis frazeologiyasida  gender  belgilarining  qanday  ifodalanishi,  ularning  madaniy  va kommunikativ konnotatsiyalari keng miqyosda o‘rganilgan.