SANOAT SOHASIDAGI XUFYONA IQTISODIYOTNI ANIQLASH VA SOLIQ SIYOSATI ORQALI TARTIBGA SOLISH - Raxmonjonov Nozimjon Yusufjon o’g’li (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya Mazkur  maqolada  sanoat  sohasida  mavjud  xufyona  iqtisodiyot  ko‘lamini aniqlash,  uning  milliy  iqtisodiyotga  ta’siri,  aniqlash  usullari  hamda  soliq  siyosati vositasida  tartibga  solish  mexanizmlari  yoritilgan.  Tadqiqotda  statistik,  tahliliy  va komparativ  yondashuvlardan  foydalanilgan  bo‘lib,  samarali  soliq  nazorat  tizimi, raqamli boshqaruv, fiskal rag‘batlar va legallashtirish siyosatining amaliy yechimlari taklif etilgan.