XUFYONA IQTISODIYOTDA QISHLOQ XO‘JALIGI MAHSULOTLARINI ANIQLASH USULLARI - Raxmonjonov Nozimjon Yusufjon o’g’li, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Anotatsiya Maqolada  qishloq  xo‘jaligi  sohasida  xufyona  iqtisodiyotning  vujudga  kelish sabablari,  ko‘lami  va  oqibatlari  ilmiy  jihatdan  tahlil  qilingan.  Qishloq  xo‘jaligi mahsulotlarini  ishlab  chiqarish,  saqlash  va  realizatsiya  qilish  jarayonlarida daromadlarni  yashirish  holatlari,  statistik  ma’lumotlardagi  tafovutlar  hamda  soliq bazasining  kamayish  omillari  o‘rganilgan.  Shuningdek,  xufyona  iqtisodiyotni aniqlashda iqtisodiy tahlil, raqamli texnologiyalar va sun’iy intellekt imkoniyatlaridan foydalanish  yo‘llari  taklif  etilgan.  Tadqiqot  natijalari  qishloq  xo‘jaligi  tarmog‘ida iqtisodiy shaffoflikni ta’minlash va soliq tushumlarini oshirishga xizmat qiladi.