TA’LIM MUASSASALARIDA YOSHLARNING VATANPARVARLIK TARBIYASINI TASHKIL QILISH VA O‘TKAZISH - ALIJONOV BAXTIYOR XOSHIMOVICH,; Mamajonov Firuzbek Baxrom O’g’li,; Qosimov Sarvar Adham o’g’li,; Abdurahmonov Saidjon Erkinjon o’g’li, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya         Ushbu maqolada yoshlarni harbiy vatanparvarlik ruhida tarbiyalash jarayonida   Vatan  himoyasiga  tayyorlash  ishlarining  tubdan  o‘zgarishi  harbiy-vatanparvarlik tarbiyasining mazmuni, shuningdek, tashkiliy-uslubiy jihatlardan to‘liq foydalanishni taqozo etishi yoritilgan. Buning uchun, tarbiyaviy tadbirlarning samaradorligini tahlil qilish,  an’anaviy  tarbiya  shakllarini  tanlash  va  mustahkamlash,  hozirgi  sharoitda harbiy-vatanparvarlik tarbiyasi vazifalarini to‘la amalga oshira oladigan yangi shakl va uslublarni izlash va ularni hayotga tatbiq etish lozim. Bunda asosiy e’tiborni harbiy-vatanparvarlik tarbiyasining shakl va uslublarini tashkiliy jihatdan ta’sirchanligiga va ularni Vatan himoyachisi shaxsini rivojlantirishga yo‘naltirilganligiga qaratish zarur.