ҚУРУҚ КЎЗ СИНДРОМИ БИЛАН ОҒРИГАН БОЛАЛАРДА КЎЗ ЁШ ПЛЁНКАСИ СТРУКТУРАСИ ВА МОРФОЛОГИК ЎЗГАРИШЛАР - Худдиева Наргиза Юлдашевна, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Аннотация. Ушбу тадқиқотда қуриқ кўз синдроми (ҚҚС) билан оғриган болаларда  кўз  ёш  плёнкаси  структураси  ва  морфологик  ўзгаришлари  таҳлил қилинди.  Мақсад  —  болаларда  ҚҚС  патогенезида  кўз  ёш  аппаратининг функциявий  ва  морфологик  бузилишларини  аниқлаш,  ҳамда  клиник  белгилар билан боғлиқлигини баҳолаш. Тадқиқот натижалари кўз ёш плёнкасининг липид, сувли  ва  муцин  қатламларидаги  дисбаланс  ҚҚС  патогенезида  асосий  рол ўйнаши, шунингдек конъюнктива эпителийининг дистрофик ўзгаришлари билан кечишини кўрсатди.