ZIG‘IR TOLASINI OLINISH TEXNOLOGIYASI VA UNDAN FOYDALANISH USULI - Inomiddin Mirzolimov Ibroximjon o‘g‘li, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
ANNOTATSIYA Ushbu  maqolada  zig‘ir  (Linum  usitatissimum)  tolasining  olinishi,  uni  qayta ishlash texnologiyasi hamda qo‘llanilish yo‘nalishlari yoritilgan. Zig‘ir tolasi tarkibi, tuzilishi va fizik-mexanik xususiyatlari tahlil qilingan holda, uning ekologik afzalliklari paxta  tolasi  bilan  qiyoslangan.  Bast  (luyba)  tolasi  sifatida  zig‘irning  qayta tiklanadigan, mustahkam, gigroskopik va tabiiy tola ekanligi hamda yengil sanoat, qog‘ozchilik,  texnik  matolar,  banknota,  choy  paketlari  va  boshqa  noan’anaviy yo‘nalishlarda qo‘llanilish imkoniyatlari ko‘rsatib o‘tilgan.