TEXNOLOGIYA FANIDAN QIZLAR MEHNATINI TASHKIL ETISHDA INNOVATSION YONDOSHUVLAR - Xo’jayorova Munira Samadovna, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya Ushbu maqolada qizlar uchun texnologiya ta’limida innovatsion yondashuvlarning  o‘rni  va  ahamiyati  tahlil  qilinadi.  Ta’lim  jarayonida  shaxsga yo‘naltirilgan o‘qitish, kreativ fikrlashni rivojlantirish, STEAM ta’limi hamda raqamli texnologiyalarni  integratsiyalash  orqali  ta’lim  samaradorligini  oshirish  masalalari yoritilgan. Qizlarning texnologik ta’limida ijodkorlik, muammoli vaziyatlarni hal etish ko‘nikmalarini shakllantirish, shuningdek, hissiy-intellektual rivojlanishni ta’minlash maqsadida  “TexnoEmotion”  modeli  taklif  etiladi.  SHuningdek,  gender  tenglikni ta’minlash, zamonaviy pedagogik texnologiyalarni qo‘llash orqali qizlarni texnologik va kasbiy faoliyatga tayyorlash bo‘yicha amaliy tavsiyalar ishlab chiqilgan. Tadqiqot natijalari  innovatsion  yondashuvlarning  qizlarning  texnologik  tafakkuri,  kreativ salohiyati  va  mustaqil  qaror  qabul  qilish  qobiliyatini  sezilarli  darajada  oshirishini ko‘rsatmoqda.