O‘ZBEKISTONNING “YANGI RENESSANS” G‘OYASI: TARIXIY ILDIZLARI VA IJTIMOIY MAZMUNI - Kamolov Uyg‘un To‘iqinovich (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  O‘zbekiston  taraqqiyotining  zamonaviy bosqichida ilgari surilgan “Yangi Renessans” g‘oyasining tarixiy ildizlari, mazmun-mohiyati va ijtimoiy ahamiyati ilmiy asosda tahlil qilinadi. Maqolada Sharq Uyg‘onish davrida  yashab  ijod  etgan  allomalar  -  Al-Xorazmiy,  Forobiy,  Ibn  Sino,  Beruniy, Farg‘oniy  kabi  buyuk  mutafakkirlarning  ilmiy  merosi  “Yangi  Renessans” konsepsiyasining  tarixiy  negizi  sifatida  yoritilgan.  Maqolada  ushbu  g‘oyaning zamonaviy jamiyatda tutgan o‘rni, yoshlar ma’naviyatini shakllantirishdagi ahamiyati hamda ta’lim, fan va madaniyat sohalarini rivojlantirishdagi roli ochib beriladi.