TALABALARDA INTERFAOL O‘QITISH METODLARI ORQALI KREATIVLIK QOBILIYATLARINI RIVOJLANTIRISH TEXNOLOGIYALARI - Israilov Qahramonjon Maribovich, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  talabalarning  kreativlik  qobiliyatlarini shakllantirish  hamda  rivojlantirishda  interfaol  o‘qitish  metodlaridan  foydalanish texnologiyalari  tahlil  qilinadi.  Zamonaviy  ta’lim  jarayonida  kreativ  tafakkur  va mustaqil  fikrlashni  rag‘batlantirish  metodlari,  interfaol  mashg‘ulotlar  va amaliyotlarning  innovatsion  jihatlari  ko‘rib  chiqiladi.  Maqolada,  aynan  interfaol o‘qitish yondashuvlarining samaradorligi, ular orqali talabalarning ijodkorlik, tanqidiy fikrlash, muammolarni hal qilish kabi ko‘nikmalarini rivojlantirish imkoniyatlari ilmiy asosda tahlil qilinib, amaliy tavsiyalar taqdim etiladi.