RAQAMLI TRANSFORMATSIYA SHAROITIDA O‘ZBEKISTON OMMAVIY AXBOROT VOSITALARIDA MEDIAMENEJMENT STRATEGIYALARINING TAKOMILLASHUVI - Barno Hasanova (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqola O‘zbekistonda raqamli transformatsiya sharoitida ommaviy  axborot  vositalarida  (OAV)  mediamenejment  strategiyalarini takomillashtirish masalalarini tahlil qiladi. Empirik asosi sifatida: (a) milliy darajadagi raqamli  siyosat  hujjatlari  va  ularni  amalga  oshirish  bo‘yicha  islohotlar  (xususan, “O‘zbekiston–2030”  strategiyasi  hamda  raqamli  iqtisodiyot  dasturlari),  (b)  internet qamrovi  va  raqamli  foydalanish  statistikasi,  (c)  me’yoriy-muhitdagi  so‘nggi o‘zgarishlar  (Axborot  va  ommaviy  kommunikatsiyalar  agentligining  tugatilishi  va uning o‘rniga Milliy kontent yaratish markazining tashkil etilishi, axborot sohasidagi kodeks  loyihasiga  xalqaro  ekspert  baholari),  (d)  global  raqamli  yangiliklar  bozori bo‘yicha  tendensiyalar  (Reuters  Institute  Digital  News  Report)  ishlatildi.  Maqola raqamli transformatsiya bosimi ostida OAV boshqaruvining uchta tayanch yo‘nalishini ilgari  suradi:  1)  auditoriya-markazli  va  ma’lumotga  tayanadigan  boshqaruv  (data-driven newsroom, kontent portfeli va platforma strategiyasi), 2) barqaror monetizatsiya aralashmasi  (reklama–obuna–hamkorlik–mahalliy  xizmatlar),  3)  me’yoriy  va institutsional  moslashuv  (oshkoralik,  mualliflik  huquqi  va  xavfsiz  raqamli  muhit). Dalillar  sifatida  2024–2025  yillarda  internet  qamrovi  bo‘yicha  keskin  o‘sish (DataReportalning 2024 boshidagi 83,3% ko‘rsatkichi hamda O‘zbekiston statistika organlari ma’lumotlariga tayanib 2024 yilda 93,3% ga yetgani), shuningdek 2025 yil iyulida  OAV  boshqaruvi  tizimidagi  institutsional  o‘zgarishlar  keltiriladi.  Natijada, O‘zbekiston OAV uchun boshqaruv modeli sifatida: yagonalashgan raqamli strategiya, platformalararo  portfel  boshqaruvi,  metrikalarga  asoslangan  tahririyat  qarorlari, kontent yaratishning ichki inkubatsiyasi va raqamli ko‘nikmalarni muntazam yangilash (reskilling) tavsiya etiladi.