ZAMONAVIY TA’LIM JARAYONIDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALARDAN FOYDALANISHNING SAMARADORLIGI - Adasheva Muslima Odiljon qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya Mazkur  tezisda  zamonaviy  ta’lim  tizimida  innovatsion  texnologiyalarni qo‘llashning  o‘rni  va  ahamiyati  tahlil  qilingan.  Ta’lim  jarayonida  axborot-kommunikatsiya  texnologiyalari,  interfaol  metodlar,  raqamli  platformalar  va masofaviy  o‘qitish  tizimlarining  qo‘llanilishi  o‘quvchilarning  mustaqil  fikrlash, ijodkorlik, muammolarni hal etish hamda bilimlarni amaliy qo‘llash ko‘nikmalarini rivojlantirishga  xizmat  qilishi  ilmiy  asosda  yoritilgan.  Shuningdek,  o‘qituvchining innovatsion yondashuvi ta’lim samaradorligini oshirishda hal qiluvchi omil sifatida baholangan.  Tadqiqotda  innovatsion  texnologiyalar  yordamida  o‘quvchilarning o‘zlashtirish  darajasini  oshirish,  motivatsiyani  kuchaytirish  va  ta’lim  sifatini yaxshilashga oid amaliy tavsiyalar keltirilgan.