XX ASR BOSHLARIDA TURKISTONDA ZAMONAVIY TIBBIY MUASSASALARNING KENGAYISHI - Bozorov Umid Narzulla o‘g‘li (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Mazkur  tezisda  XX  asr  boshlarida  Turkiston  o‘lkasida shakllangan  zamonaviy  tibbiy  muassasalar  tizimi,  ularning  hududiy  kengayishi, ijtimoiy hayotdagi o‘rni hamda sog‘liqni saqlash sohasidagi islohotlar tahlil etiladi. Shuningdek, mahalliy aholi orasida ilmiy tibbiyotga bo‘lgan munosabat o‘zgarishi va imperiya siyosatining bu jarayonga ta’siri yoritilgan.