TOSHKENT VA TOSHKENT VILOYATIDA TURIZM INFRATUZILMASINING RIVOJLANISH YO‘NALISHLARI - Quchkarov Abbos Gulimboyevich, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Toshkent  va  Toshkent  viloyati  O‘zbekistonning  iqtisodiy, madaniy  va  siyosiy  markazi  hisoblanadi.  Bu  hudud  mamlakat  turizmining  asosiy harakatlantiruvchi  kuchlaridan  biri  bo‘lib,  turizm  infratuzilmasining  rivojlanish yo‘nalishlari  ham  muhim  ahamiyat  kasb  etadi.  Ushbu  yo‘nalishlarda  amalga oshirilayotgan  islohotlar  va  kelgusida  rejalashtirilayotgan  faoliyatlar  mamlakatimiz turizmi uchun o‘ziga xos imkoniyatlarni taqdim etmoqda. Ushbu maqolada Toshkent va  Toshkent  viloyatida  turizm  infratuzilmasining  rivojlanish  yo‘nalishlari  haqida ma'lumotlar berilgan.