XARAJATLARNI STRATEGIK BOSHQARUV HISOBINING NAZARIY ASOSLARI - Xayitboyeva Laylo Oybekovna (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  xarajatlarni  strategik  boshqaruv  hisobining nazariy  asoslari,  uning  korxona  boshqaruvidagi  o‘rni  va  ahamiyati  yoritilgan. Maqolada  strategik  xarajatlarni  rejalashtirish,  tahlil  qilish  va  nazorat  qilishning zamonaviy  yondashuvlari  ko‘rib  chiqiladi.  Shuningdek,  korxonada  xarajatlarni kamaytirish,  resurslardan  samarali  foydalanish  va  raqobatbardoshlikni  oshirishda strategik boshqaruv hisobining tutgan o‘rni tahlil qilinadi. Ishda xorijiy va mahalliy tajribalarga asoslangan ilmiy fikrlar hamda amaliy misollar keltirilgan.