MASOFAVIY TA’LIMDA O‘QUVCHI FAOLLIGINI OSHIRISHNING INNOVATSION YONDASHUVLARI - QILICHEVA GO‘ZAL CHORSHANBIYEVNA (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
ANNOTATSIYA   Mazkur  maqolada  masofaviy  ta’limda  o‘quvchi  faolligini  oshirishning innovatsion  yondashuvlari  masalasi  yoritilgan.  Bugungi  raqamli  davrda  ta’lim jarayonini  samarali  tashkil  etish,  ayniqsa  o‘quvchilarning  darsdagi  ishtirokini faollashtirish, ularni mustaqil o‘rganishga, ijodiy fikrlashga va virtual hamkorlikka jalb etish dolzarb masalaga aylangan. Maqolada “ZiyoNet”, “EduMarket”, “Maktab.uz”, “Kundalik.com” kabi elektron platformalar misolida o‘quvchilarning onlayn o‘rganish jarayonidagi faolligini oshirish bo‘yicha amaliy usullar keltiriladi. Tadqiqotda 2020-yil 6-apreldagi “Masofaviy ta’lim tizimini joriy etish to‘g‘risida”gi O‘zbekiston  Respublikasi  Vazirlar  Mahkamasining  qarori,  hamda  2022-yil  25-avgustdagi  “Raqamli  ta’limni  rivojlantirish  strategiyasi”  asosida  ta’limni modernizatsiyalash jarayonlari tahlil qilingan. Shuningdek, o‘qituvchilar tomonidan qo‘llanilgan  gamifikatsiya,  onlayn  testlar,  interfaol  vebinarlar  va  vizual  ta’lim vositalarining  o‘quvchi  motivatsiyasi  hamda  ishtirokini  oshirishdagi  roli  amaliy misollar bilan ko‘rsatilgan.