AUTIZM SPEKTR BUZILISHIDA ILK YILLARDA HARAKAT MUVOFIQLIGI BUZILISHLARINI ANIQLASH USULLARI - Norboyeva Zamira Ravshanbekovna (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Mazkur  maqolada autizm spektr buzilishiga (ASB) ega bolalar rivojlanishining  ilk  bosqichlarida  harakat  muvofiqligi  bilan  bogliq  buzilishlarni aniqlash  muhimligi,  ularni  aniqlashda  zamonaviy  yondashuvlar  va  kuzatuv metodikalarining roli tahlil qilinadi. Erta aniqlangan motor buzilishlar bolada autizm belgilarini erta prognoz qilish imkonini beradi va erta aralashuv orqali rivojlanishdagi ogishlarni  kamaytirish  mumkinligi  asoslanadi.  Maqolada  shuningdek  ASBli bolalardagi noan’anaviy harakat shakllari, ularning neyrologik asoslari hamda klinik-amaliy baholash usullari haqida fikr yuritiladi.