AUTIZMLI BOLALARDA YUZ IFODASI VA KO‘Z BILAN ALOQA ASOSIDA ERTA DIAGNOSTIKA MODELLARI - Norboyeva Zamira Ravshanbekovna (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada autizm spektr buzilishiga ega bo‘lgan bolalarda yuz  ifodasi  va  ko‘z  bilan  aloqaning  rivojlanish  xususiyatlari  hamda  ushbu  belgilar orqali  erta  tashxis  qo‘yish  imkoniyatlari  yoritilgan.  Tadqiqotda  neyropsixologik kuzatuvlar, zamonaviy texnologik modellar va sun’iy intellekt asosidagi diagnostika yondashuvlari asosida autizmning ilk alomatlarini aniqlash muhimligi ta’kidlangan. Ko‘z  kontaktidagi  yetishmovchilik  va  emotsional  ifodalarning  cheklanganligi ASBning muhim tashxisiy ko‘rsatkichlari sifatida qaraladi.