YANGI DUNYO TARTIBOTI NAZARYASIDA AQSH VA XITOY - Shonazarova Nargiza Abduraxim qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Anotatsiya:  Mazkur  ishda  yangi  dunyo  tartiboti  tushunchasi  hamda  uning AQSH va Xitoy uchun ahamiyati tahlil qilinadi. Tadqiqotda ikki davlatning zamonaviy xalqaro  munosabatlardagi  roli  va  ularning  siyosati  global  xavfsizlik  va  iqtisodiy tizimga  qanday  ta’sir  ko‘rsatayotgani  yoritiladi.  Shuningdek,  AQSH-Xitoy raqobatining xalqaro tizimda yuzaga keltirayotgan oqibatlari tahlil etiladi.