BOSHLANG‘ICH TA’LIM PEDAGOGIKASIDA BOLA SHAXSINI TASHXISLASH - Mamarasulova Gulrux (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  boshlang‘ich  ta’lim  jarayonida  bola  shaxsini tashxislashning nazariy asoslari va amaliy usullari tahlil qilingan. Bola shaxsiyatining rivojlanish  xususiyatlari,  ularni  aniqlash  yo‘llari  va  individual  yondashuvni ta’minlashda  o‘qituvchi  faoliyatining  ahamiyati  ko‘rsatilgan.  Tadqiqot  davomida bolalar  shaxsiyatini  tashxislashda  zamonaviy  pedagogik  texnologiyalardan foydalanish samaradorligi asoslab berilgan.