ANIQ INTEGRALNING AMALIY TADBIQLARI - Sohibov Azizbek Dilshod o`g`li; Xursаndov Komiljon Mаxmаtkulovich (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Matematik  taxlil  oliy  matematikaning  dastlabki  va  ayni  vaqtda  asosiy  bo’limi bo’lib  hisoblanadi.  Matematika  fanining  tobora  intensiv  rivojlanishi,  yangi tushunchalar, yangi g’oyalar bilan boyib borishi bilan uning fan va texnikaning turli sohalariga tadbiq doirasi kengayib bormoqda, matematika inson faoliyatining barcha sohalariga kirib bormoqda. Matematik tahlil metodlarini bilmay turib tabiatda sodir bo’layotgan  jarayonlarni,  tabiiy  fanlar  va  texnikaviy  adabiyotlarda  ko’rilayotgan masalalarni tushunib  yetish  qiyindir. Ammo aniq integralning amaliy tatbiqlari bu bilan  chegaralanib  qolmasdan,  bulardan  tashqari  uning  yordamida  yana  juda  ko‘p masalalar o‘z yechimini topadi.