SEKULYARIZM VA YUMSHOQ KUCH: MARKAZIY OSIYO MAMLAKATLARIDA SIYOSIY IDENTITET VA GLOBAL HAMKORLIK OMILLARI - Mokhira Zoirova; Nilufar Usmonova (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya. Mazkur maqolada Markaziy Osiyo mamlakatlarida dunyoviylik (sekulyarizm)  tamoyillari  va  ularning  amaliy  muammolari,  shuningdek,  xalqaro munosabatlarda yumshoq kuch konsepsiyasining antropologik asoslari tahlil qilinadi. Ichki  siyosiy  barqarorlik  va  tashqi  siyosiy  imijni  shakllantirishda  sekulyarizm  va yumshoq kuch o‘zaro bog‘liq jarayonlar sifatida ko‘riladi.