MAVZU: XITOY MINTAQAVIY ETNIK SIYOSATININING XITOY MODELI. - Mamadaliyeva Muxlisa Alisher qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya Maqolada Xitoy Xalq Respublikasining etnik siyosati va uning amaliy jihatlari yoritilgan.  Xitoy  modeli  etnik  guruhlarga  teng  imkoniyatlar  yaratish,  ijtimoiy infratuzilma,  ta’lim  va  sog‘liqni  saqlash  sohalarida  qo‘llab-quvvatlash  bilan  bir qatorda,  kuchli  nazorat  mexanizmlari  orqali  barqarorlikni  ta’minlashga  qaratilgani ta’kidlanadi.  Tibet  va  boshqa  hududlardagi  misollar  asosida  hukumatning kambag‘allikni  qisqartirish,  ta’limga  sarmoya  kiritish,  madaniy  dasturlarni rivojlantirish bo‘yicha ishlari ko‘rsatib o‘tilgan. Shu bilan birga, etnik guruhlar ustidan markazlashgan  nazoratning  inson  huquqlari  va  milliy  identitetga  ta’siri  borasidagi bahslar ham tahlil qilinadi.