JARROHLIK STOMATOLOGIYADA JAG‘ OSTEOMIYELITIDA JARROHLIK DAVOLASH TAKTIKASI - O’ktamova Shaxnozabonu Odil qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Jag‘  osteomiyeliti  —  jag‘  suyaklarining  yallig‘lanish  jarayoni bo‘lib, asosan odontogen (tish ildizlari orqali) infektsiyalar natijasida yuzaga keladi. Ushbu  maqolada  jag‘  osteomiyelitining  jarrohlik  davolash  usullari,  ularning  klinik samaradorligi, qo‘llanilishi va zamonaviy yondashuvlar tahlil etiladi. Maqola jarrohlik debridment, sequestrektomiya, dekortikatsiya, segmental rezektsiya va rekonstruktiv jarrohlik  amaliyotlari  kabi  usullarni  o‘z  ichiga  oladi.  Shuningdek,  antibiotik terapiyasining  roli,  mikrobiologik  diagnostika  va  ko‘p  mutaxassisli  yondashuvning ahamiyati  muhokama  qilinadi.  Maqola  stomatologiya,  jarrohlik  va  infektsion kasalliklar bo‘yicha bakalavr va doktorantlar uchun ilmiy manba sifatida xizmat qiladi.