TISH QATORIDAGI NUQSONLARDA KO‘PRIK (MOST) PROTEZLARNING SAMARADORLIGI v - O’ktamova Shaxnozabonu Odil qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada tish qatoridagi nuqsonlarning klinik ahamiyati, ularni  bartaraf  etishda  qo‘llaniladigan  ortopedik  usullar,  xususan,  ko‘prik  (most) protezlarning  afzalliklari  va  kamchiliklari  ilmiy  asosda  tahlil  qilindi.  Ko‘prik protezlarining  konstruktiv  xususiyatlari,  bemor  hayot  sifati,  chaynash  funksiyasini tiklashdagi samaradorligi hamda zamonaviy texnologiyalar yordamida tayyorlangan ko‘priklarning klinik qo‘llanishi yoritilgan. Shuningdek, ularning boshqa protezlash usullari bilan taqqoslanishi va istiqboldagi rivojlanish yo‘nalishlari muhokama qilindi.