JAHON SIYOSIY PARTIYALARINING JAMIYATDAGI O‘RNI VA AHAMIYATI - SANGILOV JAMSHIDBEK YO`LCHIBOYEVICH (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Anotatsiya Maqola  jahon  siyosiy  partiyalarining  jamiyatdagi  o‘rni  va  ularning  siyosiy hayotdagi  ahamiyatini  o‘rganishga  bag‘ishlangan.  Siyosiy  partiyalar  turli  ijtimoiy guruhlarning  manfaatlarini  ifodalaydi,  siyosiy  faollikni  oshiradi  va  davlat boshqaruviga  ta’sir  ko‘rsatadi.  Tadqiqotda  partiyalarning  jamiyatdagi  roli,  ularning demokratik  jarayonlardagi  funksiyalari  va  ijtimoiy  barqarorlikni  ta’minlashdagi ahamiyati ko‘rib chiqiladi. Maqola siyosiy partiyalar orqali jamiyatning rivojlanishi va demokratiyaning mustahkamlanishiga oid muhim jihatlarni yoritadi.