BUXORO AMIRLIGI DAVRIDA SURXON VOHASIDA AN'ANAVIY TIBBIYOT RIVOJI. - Bekmuratov Dostonbek Panji oʻgʻli (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Buxoro amirligi (17–18 asrlar) davrida Surxon vohasida  an’anaviy  (folk)  tibbiyotning  asosiy  jihatlari  o‘rganiladi.  Maqolada Suxanqulixonning  tibbiyotga  bo‘lgan  yondashuvi,  madaniy  sog‘liqni  saqlash an’analari,  folk  shifokorlar  va  dori-darmon  ishlab  chiqarishda  ishlatilgan  mahalliy o‘simliklardan foydalanish xususiyatlari tahlil qilinadi. Tadqiqot, Buxoro amirligidagi an’anaviy  tibbiyot  rutinalarining  Surxon  vohasida  qanday  adaptatsiyalanganini, shuningdek aholi tibbiyot madaniyatiga taʼsirini muhokama qiladi.