ЎЗБЕКИСТОНДА ЯШИЛ ИҚТИСОДИЁТГА ЎТИШ ЗАРУРЛИГИ ВА ИСТИҚБОЛЛАРИ - Ахмедова Заринабону Ифтихор қизи (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Аннотация:  Ушбу  мақолада  Ўзбекистонда  яшил  иқтисодиётга  ўтиш зарурлиги  ва  истиқболлари  ёритилган.  Мамлакатдаги  экологик  муаммолар, энергетика  соҳасидаги  газга  боғлиқлик  ва  молиявий  механизмларнинг чекланганлиги  таҳлил  қилинган.  Шу  билан  бирга,  қайта  тикланувчи  энергия улушини  ошириш,  яшил  молия  тизимини  йўлга  қўйиш,  саноат  ва  транспорт соҳаларида  энергия  самарадорлигини  таъминлаш  ҳамда  янги  иш  ўринлари яратиш каби истиқболли йўналишлар кўрсатиб берилган.