QADIMGI SHARQ MADANIYATI QUCHOG‘IDA O‘ZBEK XALQ CHOLG‘ULARI SHAKLLANISHI - Sobirov Otajon Zohidjon o’g’li (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya Ushbu maqolada qadimgi sharq madaniyati quchog‘ida o‘zbek xalq cholg‘ulari shakllanishi  va  o‘zbek  xalqining  bebaho  boyligi  hisoblanmish  -  milliy  musiqiy cholg‘ularimiz o‘zining betakrorligi, naqsh bezagining jozibadorligi, ovoz tarovatining rang-barangligi  va  ijro  imkoniyatlarining  beqiyosligi  bilan  milliy  musiqiy madaniyatimizda alohida o‘rin tutishi haqida fikrlar yuritilgan.