PREEKLAMPSIYA RIVOJLANISHINING GINEKOLOGIK XAVF OMILLARI VA ULARNING OLDINI OLISH YO‘LLARI - Yuldasheva Barnoxonim; Raxmаtullayeva Aziza Forxodovna (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada preeklampsiya rivojlanishida ginekologik xavf omillari,  ularning  patogenetik  ahamiyati  hamda  oldini olish  yo‘llari  tahlil  qilingan. Tadqiqotda mavzuga oid ilmiy adabiyotlar sharhi, klinik kuzatuvlar va amaliy takliflar keltirilgan. Olingan natijalar ginekologik kasalliklar preeklampsiya xavfini oshirishini ko‘rsatdi. Profilaktika choralarini to‘g‘ri tashkil qilish orqali ona va bola salomatligini saqlash mumkin.