RUHIY SALOMATLIKNI MUSTAHKAMLASHDA ONG OSTI FIKRLARNING AHAMIYATI HAMDA SAMARADORLIGI. - Yuldasheva Barnoxonim.,; Asqarov Elyor Sadiraliyevich, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
ANNOTATSIYA:  Mazkur maqolada ong osti fikrlarning inson ruhiy holatiga ta’siri  va  ularni  o‘zgartirish  orqali  ruhiy  salomatlikni  mustahkamlash  yo‘llari  tahlil qilingan. Tadqiqot Toshkent shahrida joylashgan ruhiy maslahat markazida 60 nafar bemor  ishtirokida  olib  borildi.  ()  Bemorlar  an’anaviy  psixoterapiya  va  ong  osti dasturlash metodlari asosida taqqosiy guruhlarga bo‘lingan holda kuzatildi. Natijalarda ong osti bilan ishlashning ijobiy samara berishi, stress va depressiyani kamaytirishi, o‘zini  qadrlash  hissini  oshirishi  isbotlandi.  Maqolada  real  bemor  holatlari,  terapiya yo‘llari va amaliy takliflar bayon etilgan. .[4-5=6]