COVID-19 O‘TKAZGAN BEMORLARDA UZOQ MUDDATLI UROGENITAL TIZIM BUZILISHLARINI TAHLIL QILISH - Boboraximov Ilhom Murodullayevich; To‘xtamishev Muzaffar Hikmatxujayevich (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya :Ushbu maqolada COVID-19 infeksiyasini o‘tkazgan bemorlarda uchraydigan  uzoq  muddatli  urogenital  tizim  buzilishlari  o‘rganilgan.  Tadqiqotda asosiy e’tibor buyrak faoliyati, siydik yo‘llari va erkak hamda ayol jinsiy salomatligiga qaratilgan. Klinik kuzatuvlar natijasida COVID-19 dan keyingi davrda nefrologik va reproduktiv  funksiyalardagi  o‘zgarishlar  aniqlandi.  Maqolada  kasallikning patofiziologik  mexanizmlari,  laborator  va  instrumental  tekshiruvlar  hamda davolashning istiqbolli yondashuvlari tahlil qilingan.